Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
30 gsviests30 gMuskovado cukurs1 ĒKmedus2 ĒKmilti30 gžāvēti ķirši30 gcukurotas citrusaugļu miziņas vai žāvētu augļu maisījums50 ggrauzdēti sāļie rieksti150 gtumšā šokolāde (izkausēta) PIEDERUMI: silikona mazo groziņu forma (vismaz 15 iedalījumi) cepamā panna

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Nelielā katliņā ieliek sviestu, cukuru un medu un visu izkausē uz lēnas uguns. Pēc tam pievieno miltus, visu kārtīgi apmaisa, lai veidotos vienmērīga masa.

3

Katliņu ņem nost no plīts un iemaisa saldajā masā ķiršus, citrusaugļu miziņas vai citus žāvētus augļus, un sasmalcinātus riekstus.

4

Masu vienmērīgi sadala starp groziņu iedalījumiem silikona veidnē. Silikona veidni pēc tam liek uz cepamās pannas.

5

Florentīnus liek cepties uz 10–12 minūtēm, līdz tie burbuļo zeltaini. Formu pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un cukurotos groziņus kārtīgi atdzesē.

6

Kad florentīni atdzisuši, tos rūpīgi izņem no silikona formas.

7

Formu izmazgā un kārtīgi izslauka.

8

Ņem izkausēto šokolādi un piecos groziņu iedalījumos ielej kārtīgu tējkaroti izkausētās šokolādes. Pa virsu šokolādei liek florentīnus un rūpīgi piespiež, lai gar maliņām noklātos šokolāde.

9

Procesu atkārto, līdz visi florentīni ielikti šokolādes "peldē". Griljāžas groziņiem ļauj atdzist, lai šokolāde kārtīgi sastingtu.

Gatavos florentīnus ēd tāpat, liek uz svētku galda vai izmanto kā garšīgu dāvanu Ziemassvētkos, skaisti iesaiņojot kādā stikla traukā, caurspīdīgā maisiņā vai kā citādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!