Foto: Shutterstock

Latvisko grūbu glaunāka variācija, kas būs lieliska piedeva jebkuram svētku cepetim. Ņem vērā - jo ilgāk gruboto ievilksies, jo irdenāks tas būs. Turklāt tas lieliski garšos arī nākamajā dienā, kad varēsi pasniegt bagātīgo gruboto kā piedevu viegliem, atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Agnese, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

Veģetāriešiem ieteicams kombinēt šo gruboto versiju ar biešu, rukolas un kazas siera salātiem, kas papildināti ar grauzdētiem valriekstiem, sezama eļļu un citrona sulu.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 ggrūbas2 nelieli sīpoli, sakapāti3 ĒKpesto2 ĒKsviests2 ĒKolīveļļa150 mlsauss baltvīns8 saulē kaltēti tomāti eļļā, sakapāti1 saujapētersīļi4 ĒKParmezāna siers (sarīvēts) + vēl nedaudz pārkaisīšanai pirms pasniegšanas4 ķiploka daiviņas, sakapātas buljons, pēc nepieciešamības

Sagatavošana

1

Grūbas iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas pārlej ar ūdeni un atstāj vēsā vietā. Pirms gatavošanas tās kārtīgi noskalo vairākas reizes, līdz skalojamais ūdens vairs nav duļķains.

2

Katlā ar biezām sieniņām izkausē sviestu, pievieno eļļu. Kad taukvielas uzkarsētas, pievieno sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi. Tad pievieno grūbas, kurām noliets ūdens un pāris minūtes apcep, apmaisot. Pievieno vīnu un apmaisa, kad grūbas uzsūkušas vīnu, nelielām porcijām, gluži kā gatavojot risoto, pievieno buljonu, ik pa laikam apmaisot katla saturu.

3

Kad pagaršojot grūbas ir mīkstas, pievieno pesto, kaltētos tomātus, parmezānu, ķiplokus, visu kārtīgi samaisa un turpina uz nelielas liesmas gatavot vēl pāris minūtes, ja nepieciešams, pievieno vēl buljonu, jo grūbu masai ir jābūt krēmīgai un vijīgai kā biezputrai.

4

Gatavošanas procesa beigās pievieno pētersīļu zaļumus, samaisa, katliņam uzliek vāku un pirms pasniegšanas ļauj visām garšām vēl 10-15 minūtes sasūkties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!