Foto: DELFI

Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

280Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
PAMATNEI:200 gcepumi, piemēram, Selga200 gsviests KRĒMAM:500 gMascarpone siers1 iebiezinātā piena bundžiņa (ar cukuru)500 mlsaldais krējums1 laims1 citrons30 gželatīns DEKORĒŠANAI: svaigas sezonas ogas vai karameļu mērce

Sagatavošana

1

Cepumus sadrupina sīkos gabaliņos (tos var arī sablendēt, bet tad drupačas būs pavisam smalkas) un ar rokām samīca kopā ar mīkstu sviestu.

2

Sviesta un cepumu drupačas liek kūkas formā un izlīdzina, ar rokām cieši piespiežot pie pamatnes. Liek trauku ledusskapī atdzesēties, tikmēr gatavo siera masu.

3

Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens.

4

Lielā traukā liek svaigo sieru (ieteikums - mascarpones vietā droši var izmantot jebkuru citu svaigo sieru bez piedevām!), tam pievieno iebiezināto pienu, piespiež citrona sulu un pierīvē laima miziņu. Visu sakuļ ar mikseri.

5

Uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē izkausē un ieputo siera un iebiezinātā piena masā.

6

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ja vēlas, saldajam krējumam var pievienot vaniļas cukuru, bet patiesībā nav pat nepieciešams - kūkai saldums būs no iebiezinātā piena, bet aromāts - no citrona un laima, kā arī ogām, kas izmantotas dekorēšanai.

7

Putukrējumu iecilā siera masā un visu pārlej kūkas formā uz cepumu pamatnes.

8

Liek kūku ledusskapī sastingt un atdzist - pēc aptuveni 4 stundām tā būs gatava ēšanai.

9

Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām vai pārlej ar karameļu mērci.

Tik tiešām ideāla siera kūka, lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!