Foto: Vida Press
Šie ievārījuma kvadrātiņi nedaudz garšo pēc bērnības - it īpaši, ja ar tiem našķējas, uzdzerot glāzi piena.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 sviests350 gcukurs2 gab.olas545 gkviešu milti10 mlvaniļas esence250 mlzemeņu ievārījums šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Bļodā sakuļ cukuru ar sviestu, līdz masa ir gaisīga. Pievieno olas, vaniļas esenci un kuļ, līdz viss kārtīgi sajaucies. Tad pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un sajauc mīklu.

2

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

4

Mīklu izņem no ledusskapja, 2/3 mīklas ieklāj veidnē, tad liek ievārījuma kārtu un virs tās uzrīvē atlikušo mīklu. Liek krāsnī uz 20 minūtēm un cep, līdz cepumu virskārta ir zeltaina.

5

Izņem no krāsns un karstus sagriež kvadrātos. Ļauj atdzist un izņem no pannas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!