Foto: Shutterstock
Izcilais virtuves meistars, britu šefpavārs Džeimijs Olivers savā raidījumu sērijā "Džeimija Olivera Ziemassvētki" rāda, kā mierīgi un bez steigas pagatavot dažādus izcili gardus svētku cienastus. Viens no Džeimija noslēpumiem ir - ja proti perfekti pagatavot ceptus kartupeļus, tu jau esi puceļā līdz izcilam Ziemassvētku cienastam.

Izmantojot pāris knifiņus, tos var uzcept izcili un bez steigas. Pavārs uzsver: "Esmu atklājis tādu virtuves piederumu kā kartupeļu stampa, kura ir burvju nūjiņa, lai perfekti izceptu kartupeļus. Savā dzīvē bieži esmu cepis tupeņus un vienmēr esmu domājis, ka labāk vairāk, nekā pārāk maz, jo pārpalikumus var izmantot savādāk. Piedāvāšu jums vairākas garšas, no kurām varēsiet izvēlēties sev tīkamāko."

Kas jādara:

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi jūras sāls un svaigi malti melnie pipari olīveļļa1 ķiploks, kas sadalīts daiviņās sarkanvīna etiķis rozmarīns

Sagatavošana

1

Desmit minūtes vāra kartupeļus, nedaudz pievienojot sāli. Kartupeļus nokāš un ļauj ūdenim iztvaikot.

2

Cepamtraukā vai pannā ielej "Extra Virgin" olīveļļu tā, lai eļļa nosegtu visu virsmu (var izmantot arī sviestu vai cūku taukus).
Kartupeļus sagriež mazākos gabaliņos, liek traukā, pievieno sāli un piparus pēc katra vēlmēm. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes aptuveni 190 grādu temperatūrā, līdz tie iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

3

Tupeņus izņem un ar kartupeļu stampu nedaudz paspaida. Citā traukā vai bļodā ieplūkā rozmarīna lapas, pārlej ar olīveļļu, pievieno mazliet sarkanvīna etiķa un pāris ķiploka daiviņas. Mērci samaisa un ar to pārklāj cepamtraukā ievietotos kartupeļus. Vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm, vai arī pēc katra vēlmēm un uztrenētās acs! Rezultātā sanāks visvisvislabāk ceptie kartupeļi Ziemassvētku galdam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!