Ar zaļumiem bagātināts jēra rostbifs, krēmam līdzīgs kazas siera sacepums un debešķīga sarkanvīna mērce. Īsta svētlaime!
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gjēra mīkstums1 ĒKgaršaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene2 saspiestas ķiploka daiviņas sāls um melnie pipari1 ĒKolīveļļa2 plānaš šķēlītēs sagriezti kartupeļi2 saldie kartupeļi, sagriezti plānās šķēlītēs250 gkazas siers (Chevre) sāls un melnie pipari200 mlpiens200 mlsaldais krējums400 mlsarkanvīns500 mlliellopa gaļas buljons2 TKniedru cukurs Demerara2 TKgaršaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene1 TKmalti melnie pipari3 ĒKsviests istabas temperatūrā

Sagatavošana

1

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

2

2. Gaļu no visām pusēm apkaisa ar garšaugu maisījumu, ieziež ar ķiplokiem, sāli un pipariem.

3

3. Pannā uz plīts uzkarsē eļļu. Gaļu apcep, līdz tā kļūst vienmērīgi brūngana, tad to pārliek karstumizturīgā formā un noliek malā.

4

4. Kartupeļus un saldos kartupeļus kārtās saliek karstumizturīgā formā. Virsū uzdrupina kazas sieru.

5

5. Pievieno sāli un piparus, pārlej ar pienu un krējumu. Cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes, līdz sacepums iegūst krēmveida konsistenci un zeltainu krāsu.

6

6. Kad sacepums ir cepies 20 min., krāsnī liek gaļu, vēlams ar speciālo termometru. Gaļa jācep tik ilgi, līdz tajā iespraustais termometrs rāda 59°C (gaļa iekšpusē būs rozā). Pirms sagriešanas gabalos gaļai jāļauj dažas minūtes pastāvēt.

7

7. Vīnu un buljonu lej katlā un pievieno cukuru, garšaugu maisījumu un melnos piparus. Vāra bez vāka, līdz šķidrums iztvaikojis un pāri paliek 1/3. Izkāš, lai atdalītu zaļumus, un ielej atpakaļ katlā.

8

8. Sviestu vīna mērcē iekuļ tieši pirms pasniegšanas.

9

9. Ēdienu pasniedz ar sezonas dārzeņiem un zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!