Foto: Vida Press
Pannā gatavotas jūras veltes ar tomātiem, rīsiem un bekonu būs gatavas jau pusstundas laikā un apmierinās pat visprasīgāko gardēžu izmalcināto gaumi.
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 ĒKolīveļla100 gkūpināts bekons1 gab.sīpols1 TKkūpināta paprika2 gab.ķiploka daiviņas200 grīsi400 gkonservēti tomāti600 mldārzeņu vai zivju buljons1 gab.paprika200 gkalmāri200 gjūras ķemmītes10 gab.tīģergarneles1 saujapētersīļi1 gab.citrons pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina, kalmārus sagriež gredzenos, bekonu sagriež strēmelītēs, pētersīļus un tomātus sasmalcina, paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.

2

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties bekonu un sīpolus, kad tas sāk kļūt zeltains, pievieno ķiplokus un kūpinātu papriku. Pēc 2-3 minūtēm pannas saturam pievieno rīsus un apcep tos aptuveni 1 minūti.

3

Tad liek klāt tomātus, buljonu, samaisa un zem vāka saute aptuveni 20 minūtes. Pievieno papriku, iemaisa un turpina sautēt vēl 10 minūtes.

4

Pievieno jūras veltes, sāli, piparus un zem vāka sautē 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem, pasniedz ar citrona šķēlītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!