Foto: Shutterstock
Kabaču – burkānu salāti sanāk ļoti garšīgi un galvenais - ne eļļaini.

Kabačus sagriež kubiņos, burkānus sasmalcina uz lielās rīves. Sīpolus es sasmalcinu kombainā, jo negaršo, ja trāpās paliels gabals. Var pētersīļus (man tie negaršo, tad es pielieku nedaudz seleriju zaļumus).

Es nelieku tomātus, bet pielieku tomātu mērci, Tad sautēju arī visu kopā uzreiz, uzliekot vāku, bet nelejot ūdeni. Tomātu mērci pievieno pēc 40 minūtēm klāt, tad vēl 20 minūtes sautē ar vāku vaļā un uz pēdējām 10 minūtēm pievieno etiķi. Kopējais vārīšanas ilgums ir 1 stunda 10 minūtes.

Burkas kārtīgi izmazgāju, lieku cepeškrāsni uz režģa un izkarsēju. To jādara laicīgi, lai burkas paspēj atdzist.

Kad viss gatavs, leju karstu burkās ar metāla, aizskrūvējamiem vāciņiem (iepriekš applaucētiem verdošā ūdenī), skrūvēju ciet, apgriežu burkas, un var arī apsegt, bet pieredze rāda, ka stāv tā pat labi pagrabā, kurš mums ir diezgan silts. Vāciņus apskatot var redzēt, kad atdzisis, ka ir ievilkušās uz iekšu un attaisot ziemā būs klikšķis.

Iesūtīja: M&Ma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!