Foto: Vida Press
Kalmāri ir specifiska jūras velte, kas prasa īpašu uzmanību pagatavošanā. Šis pikantais sautējums būs veids, kā pagatavot kalmāru tik maigu, lai tas būtu patiesi gards!
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
60 mlolīveļļa1 liels sīpols1 fenheļa sakne4 ķiploka daiviņas250 mlbaltvīns400 gkonservēti tomāti3 ĒKanīsa liķieris1 kgtīrīti kalmāri pēc garšassāls un pipari2 ĒKkaperi1 saujamelnās olīvas bez kauliņiem4 ĒKsakapāti svaigie pētersīļi

Sagatavošana

1

Lielā katliņā uzsilda eļļu un apcep smalki sagrieztus sīpolus un fenheli, līdz tie kļūst mīksti.

2

Pēc tam iemaisa smalki sakapātās ķiploku daiviņas un tomātu pastu.

3

Pievieno vīnu un liek visam vārīties, līdz šķidruma apjoms sarucis uz pusi.

4

Kalmāra caurulītes sagriež aplīšos, bet taustekļus sīkos kubiņos.

5

Masai pievieno sagrieztus konservētos tomātus, anīsa liķieri un kalmārus.

6

Visu apkaisa ar garšvielām, liek virsū vāku un ļauj sautēties aptuveni stundu. Kalmāriem ir jābūt ļoti maigiem.

7

Pēdējās 15 sautēšanas minūtēs pievieno olīvas, kaperus un pētersīļus. Pasniedzot apkaisa ar pētersīļiem un melnajiem pipariem. Ēd kopā ar maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!