Foto: Shutterstock
Kulinārijas šova "Ēdam mājās" vadītājas Jūlijas Visockas recepte - golubci jeb ukraiņu tradicionālie kāpostu tīteņi ar liellopa gaļu un griķiem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kāpostgalva700 gliellopa gaļa1 glāzevārīti griķi4 šampinjoni1 sarkanais sīpols500 mlvistas buljons1 ĒKolīveļļa1 šķipsnasvaigi malti melnie pipari0.5 TKjūras sāls

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāra ūdeni, kurā liek kāpostgalvu un vāra dažas minūtes. Izslēdz liesmu un atstāj kāpostu vārošajā ūdenī uz neilgu laiku.

2

Sīpolu notīra un smalki sagriež.

3

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcināto sīpolu.

4

Šampinjonus sagriež šķēlītēs, liek pannā pie sīpoliem, pievieno nedaudz sāli un piparus un apcep.

5

Vārītos griķus sajauc ar apceptajiem sīpoliem un sēnēm.

6

Liellopa gaļu samaļ un pievieno griķiem, sēnēm un sīpoliem, visu kārtīgi samaisa.

7

Izceļ no katla kāpostgalvu un uzmanīgi noņem 7-8 lapas. Tās nosusina ar papīra dvieli. Uz katras lapas liek nedaudz pildījuma un satin kā konfekti.

8

Tīteņus cieši kārto katliņā, pārlej ar siltu vistas buljonu un sautē uz nelielas uguns apmēram 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!