Foto: mosfood
Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kāpostgalva kaltētas sēnes (baravikas)500 gapaļgraudu rīsi1 vidēji liels sīpols saulespuķu eļļa pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Rīsus rūpīgi noskalo, sēnes iemērc siltā ūdenī. Sagatavo kāpostu lapas - kāpostam izgriež kacenu un liek galviņu ūdenī apvārīties, lai lapas varētu viegli satīt.

2

Izmērcētās sēnes samaļ gaļas mašīnā. Sīpolu smalki sakapā un apcep, līdz tas ir zeltaini brūns, tad pievieno tomātu pastu un kādu minūti pasautē. Pievieno paprikas pulveri, samaisa un noņem pannu no uguns.

3

Rīsus, sēnes un sīpolu masu samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Ķeras pie tīteņu veidošanas. Tinot jāraugās, lai rullīši nebūtu pārāk cieši - rīsi gatavošanās laikā uzbriedīs un tiem vajadzīga vieta.

5

Tītenīšus kārto katliņā, pārlej ar ūdeni, kam pievienots nedaudz saulespuķu eļļas. Liek uz lēnas uguns un sautē - aptuveni 30-35 minūtes. Ūdens vietā var izmantot buljonu, garša būs bagātīgāka.

6

Pasniedz ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Padoms: Ja gadījies tirgū atrast veselus skābētus kāpostus, arī no tiem var gatavot šos tīteņus! Šajā gadījumā izpaliks kāpostgalvas vārīšanas laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!