Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gkartupeļi30 gsviests300 gkāposti1 ĒKolīveļļa6 sīpolloki4 olas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari2 saujasrukola

Sagatavošana

1

Liek vārīties divus katliņus ar sālsūdeni. Vienu - kartupeļiem, otru kāpostiem.

2

Nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek karstā sālsūdenī, vāra, līdz kartupeļi mīksti. Kartupeļus nokāš, liek atpakaļ uz nelielas liesmas un viegli apsausina, Tos raupji saspaida un sajauc ar pusi sviesta.

3

Kāpostus sagriež nelielos gabalos. Liek karstā sālsūdenī, strauji uzvāra, samazina liesmu un vāra tos apmēram 5 minūtes. Nokāš, pievieno saspaidītajiem kartupeļiem, izmaisa. Pagaršo sāli.

4

Pannā sakarsē nedaudz eļļu un atlikušo sviestu. Sagriež gabaliņos lokus, liek karstā eļļā un karsē apmēram minūti. Pēc tam virs lokiem liek kartupeļu un kāpostu biezeni, izmaisa un ļauj biezenim brīdi cepties, līdz sāk apbrūnēt. Pēc tam palielos gabalos biezeni pagroza, apcepinot arī citus sānus, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi. Ja nepieciešams, pievieno biezenim vēl nedaudz sviesta.

5

Pasniedz, katrā šķīvī liekot apcepto biezeni ar plaucēto olu pa virsu. Uzkaisa nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus. Papildina maltīti ar rukolas lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!