Foto: Shutterstock
Sātīgai un gardai maltītei - karaliskie kartupeļi ar biezpienu. Kādēļ karaliskie? Jo ļoti sātīgi!
70Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgkartupeļi400 gbiezpiens3 gab.olas0.5 glāzepiens zaļumi sāls eļļa

Sagatavošana

1

Kartupeļus novāra ar visu mizu. Atdzesē, nomizo un sagriež ripiņās.

2

Olas sakuļ ar pienu un sāli, bet biezpienu samīca ar dakšiņu.

3

Cepamtrauku ieziež ar eļļu, izklāj pusi sagriezto kartupeļu un izlīdzina. Pa virsu izliek visu biezpienu un pārklāj ar atlikušajiem kartupeļiem. Pārlej ar olu un piena kulteni.

4

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 – 40 minūtes 180*C, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.


Iesūtīja:
astra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!