Foto: Shutterstock
Kēksiņu formiņās var izcept kartupeļu sāļās "kūciņas", kas pildītas ar ceptām sēnēm. Ja izmanto silikona formiņas, iesaku tās lietot vai nu sāļajiem, vai saldajiem kēksiņiem, jo silikona formiņai ir tendence uzsūkt ēdiena smaržu.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 lieli kartupeļi1 lauru lapa3 melnie pipari250 gšampinjoni1 sīpols2 ĒKmilti1 ĒKkapātas dilles šķipsnamuskatrieksts pēc garšassāls1 ĒKeļļa50 gsviests

Sagatavošana

1

Liek sildīties cepeškrāsni uz 180ºC.

2

Katlā uzvāra sālsūdeni kartupeļiem. Tikmēr notīra kartupeļus un sagriež nelielos gabaliņos. Liek kartupeļus vārīties mīkstus un pievieno lauru lapu un piparus.

3

Tikmēr smalki sagriež dilles, noliek malā. Smalki sagriež sīpolu un šampinjonus.

4

Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš (daļu ūdens pirms kāšanas iesmeļ krūzītē), samīca biezputrā, pievieno dilles, muskatriekstu un miltus. Labi izmaisa. Ja masa nepieciešama vijīgāka, izmanto kartupeļu ūdeni.

5

Karsē pannu ar eļļu un apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno šampinjonus un cep apmēram minūti vai divas, līdz sēnes sāk apbrūnēt. Pēc garšas pievieno sāli.

6

Kēksiņu formiņas ietauko, tajās liek kartupeļu biezputru, veidojot nelielu groziņu. Iedobē liek karoti apceptās sēnes, bet pa virsu atkal liek kartupeļu kārtu. Pa virsu uzliek piciņu sviesta. Ja vēlies, pa virsu papildus vari uzlikt sagrieztas bekona stērbelītes.

7

Sapildītās kēksiņu formiņas liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 - 20 minūtes, līdz biezputra zeltaina. Pasniedzot grezno ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!