Foto: Publicitātes attēls

Maltīte itāļu gaumē – kartupeļu klimpiņas jeb njoki (gnocchi) ar sātīgu tomātu mērci, baziliku un cieto sieru. Šis ēdiens būs lieliski piemērots steidzīgajiem un tiem, kuriem patīk garšīgi paēst un maz laika pavadīt virtuvē. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

15Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļu njoki tomātu mērce ar rukolu un maskarponi baziliks pēc garšascietais siers

Sagatavošana

1

Uzvāra ūdeni, pievieno njoki un tos novāra, līdz klimpiņas uzpeld.

2

Tikmēr uzkarsē pannā mērci un pievieno tai sakapātu baziliku. Mērcē liek gatavos njoki, un mirkli uzkarsē, lai sastāvdaļas sajauktos.

3

Kad njoki un mērce gatava, pasniedz šķīvjos. Apkaisa ar sarīvētu vai plānās šķēlītēs sagrieztu cieto sieru.

Padoms: tomātu mērci var izvēlēties arī tādu, kas pašam vislabāk tīk. Bet, ja njoki vēlies pagatavot pats, recepti meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!