Foto: Privātais arhīvs

"Kartupeļu pankūka uzlabotā versijā, kas garšos arī tiem, kas nav iemīļojuši parastās kartupeļu pankūkas, jo pica tomēr garšo gandrīz visiem. Noderēs arī tiem, kas pēc darba vēlas ātri un garšīgi kaut ko pagatavot. Pasniegt var gan atsevišķi, gan kopā ar svaigiem salātiem. Ļoti variējama recepte, jo pa virsu var likt to, kas vislabāk garšo, kā arī var taisīt mazāka izmēra picas – tas pēc katra paša vēlēšanās," par savas ģimenes "firmas" recepti raksta Evita Eglīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem tās autore piedāvā ar Cālis.lv un Zoombook konkursa starpniecību.

45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kartupeļi1 ola tomātu mērce2 šķēlesšķiņķis5 ķirštomāti lociņi siers sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Sarīvē kartupeļus, pievieno olu, sāli un piparus un visu samaisa kopā.

2

Ielej pannā eļļu tik daudz, lai noklāta visa panna.

3

Sarīvēto kartupeļu masu izkārto uz visas pannas tik biezā kārtā, lai to varētu apgriezt pēc tam otrādi.

4

Cep no vienas puses, kamēr zeltaini brūna, tad apgriež uz otru pusi.

5

Uz picas zeltainās puses uzsmērē tomātu mērci un pārējās sastāvdaļas: sagrieztu šķiņķi, sagrieztus ķiršu tomātiņus, lociņus un sarīvētu sieru.

6

Uzliek vāku, lai siers izkūst un cep, līdz pankūkpicas apakša ir zeltaini brūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!