Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgi, interesanti un visnotaļ gardi kartupeļu plācenīši, kuriem pievienots arī šķiņķis un smaržīgās piparmētru lapiņas. Siltos plācenīšus pasniedz ar plaucētu olu un holandiešu mērci. Maltīte vieglām pusdienām vai, ja sagatavota laikus, bagātīgām brokastīm.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvārīti kartupeļi200 gšķiņķis (smalki sagriezts)3 ĒKpiparmētras (sakapātas) sāls pipari saulespuķu eļļa cepšanai1 ola (sakulta)75 grīvmaize PASNIEGŠANAI:3 olas(L)4 ĒKholandiešu mērce lapu salāti

Sagatavošana

1

Bļodā sajauc kopā vārītus kartupeļus, smalki sagriezto šķiņķi un piparmētru lapiņas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, visu kārtīgi apmaisa.

2

No kartupeļu masas izveido trīs līdz četrus palielus plācenīšus. Tos noliek uz dēlīša, kas apklāts ar pārtikas plēvi, un ieliek ledusskapī sastingt aptuveni 30 minūtes.

3

Pannā uzkarsē eļļu. Kartupeļu plācenīšus iemērc sakultā olā, bet pēc tam apviļā rīvmaizē. Pēc tam plācenīšus pa vienam vai diviem liek pannā un apcep pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini brūni un karsti.

4

Pēc tam pagatavo plaucētas olas – tās pa vienai iesit verdošā ūdenī, kas ar karotes vai putojamās slotiņas palīdzību saimaisīts tā, ka ''virpuļo''. Dažas minūtes apvāra katru olu un ar putu karoti pēc tam izņem. Ūdenim var pievienot arī drusciņu etiķa, kas palīdzēs olai ūdenī neizplūst. Pamācību, kā pagatavot plaucētu olu, skaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!