Svētku reizei kēksiņu formiņās var izcept glītos un gardos kartupeļu, rozmarīna tornīšus. Tie iepriecinās ikvienu ēdāju un to garša neliks vilties nevienam. Ar doto produktu daudzumu iznāks 12 kartupeļu tornīši. Neatsverams palīgs tornīšu cepšanā būs kēksiņu panna, līdz ar to būtu jāizvēlas tādi kartupeļi, kuru šķēles piemērotas kēksiņu formai.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 lieli kartupeļi2 ĒKsviests2 ĒKolīveļļa2 ĒKrīvēts Mimoletas siers1 TKrozmarīna zaļumi (var izmantot arī kaltēto rozmarīnu) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Ietauko kēksiņu pannu ar taukvielām. Uz smalkās rīves sarīvē Mimoletas sieru vai kādu citu labi kūstošu sieru. Notrauc rozmarīna zariņam lapiņas un smalki sakapā. Nomizo kartupeļus un sagriež apmēram 3 mm biezās šķēlēs.

2

Mērces katliņā izkausē sviestu un tam pievieno eļļu, rozmarīnu, sāli un melnos piparus. Noglabā nedaudz rozmarīna zaļumus gatavo kartupeļu tornīšu rotāšanai.

3

Katru kartupeļa šķēli iemērc sviesta, eļļas maisījumā un liek kēksiņu ietaukotajos dobumos, uz kartupeļa liek šķipsnu rīvētā siera, tad atkal ieeļļoto kartupeļa šķēli, tā turpina, līdz izveidojas tornīši. Pēdējā kārtā ir siera šķipsna. Jāņem vēra, ka cepoties tornīši nedaudz sarausies.

4

Kartupeļus cep apmēram 40 - 45 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni un gatavi. Pēc cepšanas ļauj tornīšiem apmēram 2 minūtes atpūsties. Tikai pēc tam ar karoti tos uzmanīgi izceļ no kēksiņu iedobēm, kārto uz šķīvja, apkaisa ar rozmarīna vai citiem zaļumiem. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!