Sastāvdaļas
Sagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Ietauko kēksiņu pannu ar taukvielām. Uz smalkās rīves sarīvē Mimoletas sieru vai kādu citu labi kūstošu sieru. Notrauc rozmarīna zariņam lapiņas un smalki sakapā. Nomizo kartupeļus un sagriež apmēram 3 mm biezās šķēlēs.
Mērces katliņā izkausē sviestu un tam pievieno eļļu, rozmarīnu, sāli un melnos piparus. Noglabā nedaudz rozmarīna zaļumus gatavo kartupeļu tornīšu rotāšanai.
Katru kartupeļa šķēli iemērc sviesta, eļļas maisījumā un liek kēksiņu ietaukotajos dobumos, uz kartupeļa liek šķipsnu rīvētā siera, tad atkal ieeļļoto kartupeļa šķēli, tā turpina, līdz izveidojas tornīši. Pēdējā kārtā ir siera šķipsna. Jāņem vēra, ka cepoties tornīši nedaudz sarausies.
Kartupeļus cep apmēram 40 - 45 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni un gatavi. Pēc cepšanas ļauj tornīšiem apmēram 2 minūtes atpūsties. Tikai pēc tam ar karoti tos uzmanīgi izceļ no kēksiņu iedobēm, kārto uz šķīvja, apkaisa ar rozmarīna vai citiem zaļumiem. Pasniedz.