Foto: Privātais arhīvs
Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Sacepumā var iztikt bez sviesta vai to aizstāt ar pilīti eļļas. Ar daudzumiem - pēc katra individuālā ieskata.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi kūstošs siers svaigais siers sviests sīpoli piens sāls garšvielas kartupeļiem

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež šķēlītēs. Tāpat šķēlītēs sagriež sīpolu un sajauc kopā ar kartupeļu šķēlītēm.

2

Katliņā lej pienu, pievieno nedaudz sviesta, ja ir un liek karsēties. Cik daudz piena? Man apmēram uz 30 nelieliem kartupeļiem bija 300-350 ml piena. Jāņem vērā, ka piens, karsējoties cepeškrāsnī, ies pāri malām, tāpēc nevajag liet daudz. Tā, lai būtu līdz ar kartupeļiem.

3

Uzkarsē pienu ar sviestu, liek klāt svaigo sieru. Man bija "Rasas" parastais krēmsiers, bet var izmantot jebkuru citu, sev iemīļotu sieru.

4

Pienu karsē, līdz siers izkusis, tad pievieno sāli (tik daudz, lai pietiek arī kartupeļiem) un garšvielas kartupeļiem. Kādu brīdi karsē, neaizmirstot maisīt, lai piens nepiedeg.

5

Kad piena - siera mērce gatava, to liek malā. Cepamtraukā kārto kartupeļus ar sīpoliem un lej pāri karsto piena - siera mērci. Pārklāj ar foliju un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepties. Es cepu kādos 220 grādos, līdz kartupeļi mīksti. Ilgums atkarīgs no tā, kādas šķirnes kartupeļi.

Un viss! Pēc tam servē galdā.

Sātīgi un baigi labi. Var arī ēst ar svaigiem salātiem un vairāk neko nevajag.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!