Trīs vienkāršas sastāvdaļas, dažas, ne pārāk vienkāršas manipulācijas, un tumīga kartupeļu zupa ar neparastu ceptu ķiploku aromātu gatava. Pasniedz to kraukšķīgā maizes podiņā un pārkaisi ar svaigiem lociņiem. Priecēs gan vēderu, gan acis!
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 vidēji lieli kartupeļi1 ķiploks1.5 ĒKolīveļļa3 puravi1 ldārzeņu buljons vai ūdens5 ĒKsaldēta vai konservēta kukurūza (ja nav, var nelikt) 1 - 2 maizes kukulīši (atkarībā no ēdāju skaita) lociņi dekorēšanai

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Ķiploka galviņu daļēji notīra un nogriež 2-3mm biezu "cepuri". Ķiploku pārziež ar olīveļļu, ietin folijā un liek cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Kad ķiploks izcepts, to izņem, bet krāsni neizslēdz.

3

Lielā katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un apcep gredzenos sagrieztu puravu. Cep aptuveni 3-4 minūtes.

4

Pievieno nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus un buljonu vai ūdeni. Strauji uzvāra, kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu un vāra vēl 10-15 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

5

Katlu noceļ no plīts, pievieno ceptā ķiploka daiviņas, sāli, piparus un visu sakuļ, līdz veidojas viendabīga krēmzupas konsistence.

6

Pievieno kukurūzu un visu samaisa.

7

Maizes kukulīti pārgriež uz pusēm, izgrebj mīkstumu (tā kā šajā ēdienreizē tas nebūs nepieciešams, mīkstumu var izkaltēt un pēc tam apgrauzdēt, pagatavojot rupjmaizes rīvmaizi, kas noderēs citu ēdienu gatavošanai). Maizi liek cepeškrāsnī un grauzdē 15-20 minūtes, līdz garoziņa nedaudz apbrūnējusi.

8

Gatavo zupu lej sagatavotajos maizes trauciņos, pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem un pasniedz galdā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!