Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam daiļi kapkeiki, kas piestāvēs kādam īpaši meitenīgam pasākumam vai svinībām. Tos var pagatavot, ejot uz raudzībām, pasniegt mazas dāmas svētkos vai likt uz galda tādā skaistā pasākumā kā kāzas.
60Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:150 gsviests150 gpūdercukurs150 gmilti1 TKcepamais pulveris3 gab.olas2 ĒKpiens vaniļas ekstrakts, daži pilieni GLAZŪRAI:2 olu baltumi175 gpūdercukurs šķipsnasāls vaniļas ekstrakts, daži pilieni150 gsviests rozā pārtikas krāsviela (pulveris vai želeja) krāsainie cukura zirnīši PIEDERUMI: mafinu panna12 papīra kēksiņu formas konditorejas tūta ar zvaigznītes uzgali

Sagatavošana

1

Gatavo kēksiņus. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

2

Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un vaniļas ekstraktu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

3

Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.

4

Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras. Gatavos kēksiņus atdzesē.

5

Gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

6

Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.

7

Sviestu sagriež kubiņos un iemaisa sakultajos olu baltumos. Masa var kļūt šķidrāka, bet, kārtīgi visu sakuļot ar mikseri, krēms paliks gaisīgs un stingrs. Kamēr mikseris darbojas, masai pievieno arī rozā pārtikas krāsvielu, tik daudz, lai veidotos maigi rozā krāsa.

8

Garnē kūciņas. Atdzesētajiem kēksiņiem ar nazi nogriež pašu virsiņu un mazo mīklas aplīti pārgriež uz pusēm – tie būs katra kēksiņa taureņa spārni.

9

Glazūru sapilda konditorejas tūtā un zigzaga formā noklāj katra kēksiņa virsmu.

10

Ņem kēksiņa spārniņus un iespiež glazūrā tā, lai taureņa spārni būtu pavērsti nedaudz uz augšu.

11

Pa vidu spārniņiem uzspiež glazūras strīpiņu (lai izskatās pēc tauriņa ķermeņa), un apkaisa ar krāsainajiem cukura zirnīšiem.

Pasniedz nedaudz atdzesētus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!