Foto: Publicitātes foto

Garšu ceļojums vienā nelielā uzkodā – vārdi, kas visai precīzi raksturo šo uzkodu. To īpaši Tasty.lv pagatavojis restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs. "Šī uzkoda īpaši paredzēta asu izjūtu cienītājiem – čili un ķiploka asums kopā ar ķirbja saldumu un degvīna maigumu radīs pārsteidzošu garšas pieredzi," stāsta receptes autors.

10Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
250 gķirbis0.5 pīles kāja100 mleļļa5 gsāls10 gcukurs2 ķiploka daiviņas0.5 čili pipars0.25 sarkanais sīpols20 gkrēmsiers3 gmārrutki

Sagatavošana

1

Nomizo ķirbi un sagriež palielos kubiņos. Izgrebj vidu tā, lai kubiņus varētu sapildīt ar pīles gaļu.

2

Smalki sagriež vienu ķiploka daiviņu un čili piparu, un liek traukā ar sagatavotajiem ķirbja kubiņiem.

3

Katlā ielej 150 mililitrus ūdeni, etiķi, pieber cukuru un sāli un visu uzvāra. Uzvārītajā marinādē liek iekšā ķirbja kubiņus ar ķiplokiem un čili piparu, uz lēnas uguns vāra pusstundu.

4

Pīles kāju liek traukā un pārlej ar eļļu, tā, lai tā tiek nosegta, un 2,5 stundas cep krāsnī 160 grādos. Kad gaļa gatava, ņem to ārā no eļļas un atdala no kauliem un ādas. Gaļai pievieno garšvielas un spēcīgi izdauza ar gaļas āmuru līdz iegūst pastētes konsistenci. Lai tā būtu sulīgāka, pievieno nedaudz eļļu, kurā tika cepta pīles gaļa.

5

Sīpolu un ķiploku nomizo, sagriež plānās šķēlēs, noblanšē sālsūdenī un fritē 140 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Čili piparu attīra no sēklām un sagriež plānās strēmelēs, tad sakārto uz paplātes un stundu kaltē krāsnī 50 grādos.

6

Krēmsierā iemaisa mārrutkus un sāli, pilda konditorejas maisā. Marinēto ķirbi nosusina uz salvetēm un nodedzina to ar lodlampu, un pilda iekšā pīles gaļas konfitu.

7

Dekorē ar mārrutku krēmu, liek uz šķīvja un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!