Foto: mosfood
Recepte, kurā rezultāts krietni pārspēj gaidīto. Šo kēksu var cept gan svētku reizei, gan kā brīvdienu našķi - garša ir pārsteidzoši laba!
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

450 gmilti2 TKcepamais pulveris1 TKsāls1 TKkanēlis500 mlķirbja biezenis300 gcukurs4 olas250 mleļļa125 gvalrieksti

Sagatavošana

1

Riekstus sadrupina samērā palielos gabaliņos un sagatavo cepamformu. Man ir apaļā kēksu forma 26 cm diametrā, taču ar šiem daudzumiem trauks bija par mazu, tādēļ vēlams izvēlēties lielāku formu. Kēkss cepoties ļoti piebriest un var izkāpt no formas (ja mīklu pielej gandrīz līdz malām). Tātad - trauku iesmērē ar sviestu un iesijā nedaudz miltus.

2

Par ķirbju biezeni - lai gan dažkārt veikalos var atrast jau rūpnieciski sagatavotu ķirbju biezeni, es to gatavoju pati. Ķirbi sagriez gabalos, iztīra sēklas un liek cepeškrāsnī cepties - līdz mīksts. Pēc tam nokasa mīkstumu no mizas un saputo ar blenderi. Biezeni fasē plastmasas trauciņos vai saldējamos maisiņos un glabā saldētavā.

3

Pie darba! Traukā iesijā miltus, pievieno cepampulveri, sodu un garšvielas. Atsevišķi saputo olas ar cukuru, kam pievieno ķirbju biezeni un eļļu. Visu kārtīgi sakuļ ar mikseri. "Slapjās" un "sausās" sastāvdaļas savieno, kārtīgi samaisa un pievieno riekstus - galu galā mīkla ir visai šķidra.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīklu lej cepamformā - apmēram līdz pusei. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 70-80 minūtes.

5

Kēksa gatavību pārbauda ar kociņu - ja mīkla nelīp, kēkss gatavs! Gatavo kēksu pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlas, var pārliet ar šokolādes glazūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!