Foto: Shutterstock
Lieliska, krāsaina ķirbju krēmzupa, kuru papildina gan burkāni, gan selerijas, gan lēcas. Turklāt tā kā zupai netiek pievienots nedz sviests, nedz krējums, tā ir vieglāka nekā ierastās krēmzupas. Šīs zupas recepte līdz mums atceļojusi no Palestīnas, bet izmantotie produkti ir ierasti arī mūsu virtuvē.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKolīveļļa4 ķiploka daiviņas3 burkāni2 selerijas kāti1 sīpols1 TKķimenes (maltas)0.5 TKčili piparu pulveris400 gķirbji pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1.5 lbuljons (vai ūdens)1 glāzesarkanās lēcas ķirbju sēklas (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Notīra un gabaliņos sadala ķirbi, burkānu un selerijas kātus. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Samaļ dzirnaviņās ķimenes.

2

Katliņā, kurā vārīs zupu, sakarsē olīveļļu. Ieber sīpolus un sutina, līdz tie caurspīdīgi, pēc tam pievieno burkānus, selerijas un ķiplokus. Maisot apcep dārzeņus apmēram 12-15 minūtes.

3

Dārzeņiem pievieno ķirbjus, maltās ķimenes, čili pulveri, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Turpina karsēt, līdz ķirbis kļūst viegli mīksts.

4

Aplej dārzeņus ar buljonu, ieber lēcas un strauji uzvāra, nogriež mazāku karstumu un turpina zupu lēni vārīt apmēram 20 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas un jūk laukā.

5

Zupu sablendē ar blenderi, pagaršo sāls un piparu balansu, ja nepieciešams, papildina kādu no garšvielām.

6

Pasniedz. Katru porciju grezno ar dažām ķirbju sēkliņām vai zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!