Līdz Ziemassvētkiem vairs nav tālu... Zinu, zinu, teiksiet, nav pareizi tā teikt oktobrī, jo veikalos tikai tagad sāksies Helovīnu sīkumu bums, un tikai pēc tam nāks Ziemassvētki. Ikdienā tiešām vēl nejūt svētku tuvošanos, vēl pat lapas nav nokritušas no kokiem. Bet sirdī? Un arī tīri no praktiskās puses?

Svētku steigas drudzis nu itin nemaz neliekas kārdinošs, tāpēc jau tagad palēnām sāku apdomāt, kas jāsagādā Ziemassvētku dāvanu darināšanai, kādus rotājumus eglītei ar bērniem kopā varētu pagatavot (Marš, čiekurus vākt, lai pēc tam nav no sniega ārā jākasa!), ko cepsim ciemakukulim, ko gatavosim mājās svētku galdam, kādas garšīgas dāvaniņas cepsim. Nu ja, un paliek tik silti un gaiši ap sirdi... Tik domājot vien. Šīs konfektes gan nebūs no tādām, kuras var iesaiņot paciņās un palikt zem eglītes, bet gan tādas, ko sagatavot un likt uz svētku galda.

Man, kā jau ikvienai mammai, mati ceļas stāvus, iedomājoties to konfekšu kalnu, pie kā tiks mani bērni. Paciņa dārziņā, paciņa no pagasta, paciņa no radiem... Konfektes ir kļuvušas tik neatņemama svētku sastāvdaļa, un neko tur izmainīt nevar. Es gan arī nedaudz priecājos, ka parasti pat vairāk kā puse no konfektēm tiek atdota man (nepriecājos gan par sekojošo, kad jāizdomā, kur tās likt...), jo šokolādes konfektes, kas ir Ziemassvētku paciņu galvenā sastāvdaļa, mani bērni neēd, vai, pareizāk sakot, ēd tikai dažas šķirnes. Vēlāk, kad jau janvāra beigās pie mums ierodas ciemiņi, viņi nespēj nobrīnīties, ka uz galda stāv groziņš ar konfektēm no Ziemassvētkiem, un neviens tās neēd. Bet tā nu tas ir, ja tur būtu ledenes, tās gan ilgi nestāvētu.

Šīs ķirbju konfektes ir ļoti gardas, bet - vairāk par divām apēst nav iespējams. Un tas, savienojumā ar veselīgumu, taču ir tāds pluss, ne? Veselīgi, saldi un daudz nevar apēst. Vismaz mēs.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gdateles100 gIndijas rieksti1 TKkanēlis1 šķipsnamaltas krustnagliņas un ingvers2 ĒKķirbju sēklas2 ĒKkokosriekstu skaidiņas1 ĒKmaltas linsēklas4 ĒKātri vārāmās auzu pārslas1 ĒKmedus100 mlķirbju biezenis50 gšokolāde

Sagatavošana

1

Dateles, riekstus, ķirbju sēklas sasmalcina virtuves kombainā, samaisa kopā ar visām pārējām sastāvdaļām un no masas veido bumbiņas, kuras kārto uz trauka, ko varēs ielikt saldētavā.

Tur konfektes varēs uzglabāt līdz mēnesim. Ātri un vienkārši pagatavojamas, ne? Tagad tās stāv saldētavā, kad sagribas, paņemam katrs pa vienai, jo aukstas tās ir visgaršīgākās. Ledus končas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!