Foto: Shutterstock
Mīksta maizīte brokastīm vai pēcpusdienas uzkodām. Pasniedz ar svaigu krēmsieru un kapātiem zaļumiem.
105Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 mlķirbja biezenis120 gsviests500 mlmilti1 ĒKbrūnais cukurs2 TKcepamais pulveris1 TKsāls0.5 TKkanēlis šķipsnaingvera pulveris šķipsnamuskatrieksts1 ola240 mlgaišais alus100 gsiers (kūstošs)50 mlķirbju sēkliņas

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo maizes cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Pirms maizes cepšanas, laicīgi pagatavo ķirbju biezeni. Sagriež ķirbja šķēli bez mizas gabaliņos, liek tvaicējamā katlā un tvaicē apmēram 8 minūtes, pēc tam ar blenderi sablendē. Biezeni var pagatavot lielāku daudzumu, sadalīt porcijās un sasaldēt.

2

Izkausē sviestu un ļauj tam nedaudz atdzist. Bļodā ieber miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, sāli, kanēli, ingvera pulveri, pierīvē muskatriekstu un visu labi sajauc.

3

Uz rupjās rīves sarīvē sieru, noliek malā. Nelielā bļodiņā sajauc kausēto sviestu ar ķirbju biezeni un olu.

4

Miltos izveido padziļinājumu un tajā ielej alu un olu maisījumu. Samaisa vienmērīgu mīklu (centies nemaisīt pārāk ilgi). Iecilā rīvēto sieru.

5

Mīklu lej sagatavotajā maizes formā, pārkaisa sēkliņas un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram vienu stundu un 15 līdz 20 minūtes, līdz maize gatava (iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss un tīrs).

6

Izņem maizi no krāsns un ļauj atdzist, līdz tā vairs nav karsta. Pasniedz siltu ar sviestu vai krēmsieru, vai citām uzkodām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!