Foto: Shutterstock

Tasty ielūkojās Latvijas kulinārijas klasisko recepšu apcirkņos un atrada šo Ņinas Masiļūnes visgardāko un sulīgāko kotlešu recepti.

45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
275 gliellopa gaļa125 gcūkgaļa70 gbaltmaize puse glāzes ūdens vai piena2 gab.sīpoli pēc garšassāls pēc garšaspipari rīvmaize vai kviešu milti tauki

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pievieno ūdenī vai pienā izmērcētu un nospiestu baltmaizi, sviestā nedaudz apceptu sīpolu un vēlreiz visu samaļ.

2

Pievieno sāli un piparus un masu kārtīgi samīca.

3

Ar mitrām rokām no masas izveido kotletes, apviļā rīvmaizē vai kviešu miltos un cep uz pannas sakarsētos taukos brūnas. Sākumā cep uz lielas liesmas, pēc tam liesmu samazina.

4

Kotletes var apcept sakarsētos taukos, tad ievietot traukā, uzlikt vāku un cepeškrāsnī karsēt 10-15 minūtes.

Kotletes pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, brūno vai balto mērci un salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!