Īpaši veselīgs saldējums, kuru var baudīt arī vegāni un cilvēki ar laktozes nepanesamību. Bet garšos noteikti arī visiem pārējiem. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindas virtuve" autore Linda.

20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
700 gsvaigas vai saldētas zemenes100 gnerafinēts cukurniedru cukurs3 ĒKagaves sīrups375 mlkokosriekstu piens1 TKvaniļas cukurs3 TKcitrona sula šķipnsniņa sāls

Sagatavošana

1

Zemenēm noņem kātiņus un lielākās pārgriez uz pusēm. Ziemā vari izmantot saldētas zemenes. Liec bļodā kopā ar cukuru, agaves sīrupu un vaniļas cukuru. Samaisi un noliec malā uz stundu. Šīs stundas laikā no zemenēm izdalīsies sīrups. Pa laikam vēl vari apmaisīt.

2

Kad stunda pagājusi, zemenes sablendē viendabīgā masā kopā ar kokosriekstu pienu, citronu sulu un sāli. Ja vēlies pavisam viendabīgu saldējumu, tad masu vari izberzt caur sietu.

3

Masu atdzesē. Liec iekšā saldējuma mašīnā un gatavo saskaņā ar mašīnas instrukcijām. Ja mašīnas nav - pusgatavo saldējumu liec seklā traukā un trauku - saldētavā. Pēc 1 stundas izņem ārā un ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisi. Liec atpakaļ saldētavā. Atkārto 2-3 reizes.

4

Pasniegšana - ja saldējums bijis saldētavā ilgāk par 2 stundām, tas pirms pasniegšanas ir jāatlaidina. Saldējumu vari pasniegt arī tikko izņemtu no saldējuma mašīnas, kad tas būs vijīgs un mīkstāks.

Varianti:

  • Zemeņu vietā var izmantot avenes vai citas vidēji skābas ogas.
  • Kokosriekstu piena vietā var ņemt kokosriekstu krēmu, tad saldējums sanāks vēl krēmīgāks.
  • Cukurniedru cukura vietā var ņemt parasto rafinēto.
  • Agaves sīrupa vietā var izmantot medu vai rīsu sīrupu.
  • Citrona sulu var aizstāt ar laima vai apelsīna sulu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!