Foto: Shutterstock
Šokolādes biskvīts un piparmētru ledeņu krēmsiera pildījums - izklausās gardi, vai ne? Īpašo svētku garšu un izskatu krāšņajai tortei piešķir tieši sarkanbalti svītroto piparmētru ledeņu drumstalas. Šis daudzās valstīs tradicionālās Ziemassvētku konfektes ir nopērkamas visdažādākajās formās - ir manītas gan apaļas, gan ovālas, gan tādas, kas izskatās pēc maziem spieķīšiem.
45Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

340 gsviests650 gbrūnais cukurs4 gab.olas2 TKvaniļas ekstrakts500 gkviešu milti155 gkakao2 TKcepamais pulveris1 TKsāls1 TKsoda590 mlūdens PILDĪJUMAM:600 mlsaldais krējums190 gpūdercukurs0.75 TKpiparmētru ekstrakts3 gab.krēmsiers1 glāzesasmalcinātas piparmētru konfektes

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu.

2

Bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno cukuru un kuļ, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iemaisot. Tad iemaisa vaniļas ekstraktu.

3

Atsevišķā bļodā ber miltus, sāli, kakao, sodu, cepamo pulveri un sajauc. Tad pa porcijām iemaisa to sviesta masā. Pa porcijām pievieno ūdeni, kārtīgi to iemaisot, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.

4

Lej mīklu formā un liek krāsnī cepties uz 18-22 minūtēm. Izņem, atdzesē 10 minūtes, pirms ņem ārā no formas. Tad izņem no formas un ļauj atdzist pavisam.

5

Gatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu un sāk to kult. Kad putukrējums sāk sabiezēt, pievieno 95 gramus pūdercukura, piparmētru ekstraktu un turpina kult, līdz izveidojas stingras putas.

6

Atsevišķā traukā liek krēmsieru, pievieno tam atlikušo pūdercukuru un samaisa viendabīgā masā. Tad pievieno putukrējumu un samaisa. Pievieno 3/4 glzes sasmalcināto piparmētru konfekšu un iemaisa, lai tās būtu vienmērīgi izkliedētas visā krēma masā. Pēc izvēles var pievienot krēmam kādu dabīgo krāsvielu.

7

Sagriež biskvītu 3 daļās. Ripas savieno, tās pārziežot ar piparmētru krēmu. Ar krēmu pārziež arī tortes malas un virspusi. Dekorē torti ar atlikušajām piparmētru konfekšu drumstalām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!