Foto: Shutterstock
Izcils svētku ēdiens, kas būs īpaši piemērots tradicionālam Ziemassvētku galdam. Atkarībā no tā, cik liela ir karpa, sanāks 4-6 porcijas.
760Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 karpa1 lpiens2 TKsāls šķipsnamelnie pipari1 ĒKsviests1 ķiploka daiviņa250 gmandeļu skaidiņas

Sagatavošana

1

Notīra un izķidā karpu, izņem arī žaunas. Liek karpu pietiekami lielā traukā, aplej ar pienu un atstāj vēsumā uz vienu nakti. Ja piens pilnībā karpu nenosedz, to, pēc iespējas, ik pa laikam pagroza vai lej pienu tik daudz, lai karpa būtu nosegta.

2

Liek karsēties cepeškrāsni 200°C. Sagatavo cepamo pannu, to bagātīgi iesmērējot ar sviestu. Smalki sarīvē ķiploku.

3

Karpu izņem no piena, noslauka sausu, vienos sānos ar asu nazi veido rombveida griezumu. Apkaisa zivi ar sāli un pipariem (arī vēdera dobumu), ierīvē no visām pusēm ķiploku. Liek zivi sagatavotajā pannā ar rombveida sāniem uz augšu, apkaisa ar mandeļu skaidiņām, iespiežot skaidiņas arī griezumos. Nosedz formu ar vairākās kārtās salocītu foliju.

4

Liek karpu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20-30 minūtes, līdz zivs gaļa kļuvusi balta un matēta. Atkarībā no zivs lieluma, laiks varētu būt atšķirīgs.

5

Pēdējās 10 minūtes noņem foliju un ļauj karpai apbrūnēt. Pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem, rotā ar citrona šķēlītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!