Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!
70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
15 vidēji lieli kartupeļi200 gbekons15 ķiploku daiviņas200 glabi kūstošs siers sāls, ķimenes

Sagatavošana

1

Sākumā nomizo kartupeļus un iegriež sķēlītēs, bet ne līdz galam, tā, lai veidotos "vēdeklis".

2

Sagrieztos kartupeļus liek bļodā un pārkaisa ar sāli un ķimenēm.

3

Sagriež gabaliņos bekonu, kas jau man bija sagriezts plānās šķēlītēs. Ķiplokus sagriež šķēlītēs.

4

Pēc tam pamīšus starp sagrieztajām kartupeļu šķēlēm kārto ķiploku un bekona šķēlītes. Es liku vienā ķiploku, otrā bekonu, taču tā ir katra individuālā pieeja, ko un kā likt starp sagrieztajām kartupeļu šķēlēm.

5

Tālāk jau viss vienkārši. Liekam cepammaisā iekšā un cepam 200 grādos, kādas 40-50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

6

Kad kartupeļi mīksti, atraisām no cepammaisa skavām un pārkaisām ar rīvētu sieru. Liekam apmēram uz 5-10 minūtēm atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis. Tas arī viss, servē galdā ar salātiem, gaļu vai biezpienu.

Lūk, tieši tik vienkārši! Bekona vietā var likt, ko vien sirds kāro. Var cept arī vienkārši tāpat!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!