Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Samtaini un gardi sviesta, miltu un cietā siera mīklas cepumi ar drusku Kajēnas piparu asumiņam. Cepumus var sacept un iesaiņot kā burvīgu dāvanu svētkos, garšīgi iepriecinot draugus, tuviniekus vai kādu citu.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gmilti100 gsviests šķipsnasāls šķipsnakajēnas pipari100 gParmezāna siers (sarīvēts)1 ola1 ĒKmagoņu sēkliņas1 ĒKsezama sēkliņas cepamās pannas, izklātas ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Virtuves kombainā ieber miltus, sviestu, sāli un Kajēnas piparus, kā arī visu sarīvēto Parmezāna sieru. Visu samaisa mīklas jaukšanas režīmā, līdz cepumu mīkla ir mīksta.

3

Cepumu mīklu izrullē plānu uz ar miltiem apkaisītas virsmas. Sagriež 3x7 centimetrus lielos taisnstūros un saliek uz cepamajām pannām. Uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī atdzist.

4

Pēc tam cepumus apsmērē ar sakultu olu un apkaisa ar sēkliņām – pusi no cepumiem ar magonēm, otru pusi ar sezamu.

5

Cepumus ieliek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz tie ir zeltaini, pēc nepieciešamības cepšanas laikā samainot pannas vietām, lai tie izceptos vienmērīgi.

6

Gatavos cepumus izņem no krāsns un atdzesē.

Sasaiņo kārbiņās vai sainīšos, ja tiek pasniegti kā dāvana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!