Foto: DELFI
Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgkartupeļi3 ĒKolīveļļa pēc garšasmalti pipari1 TKsinepju sēklas pēc garšassāls3 ĒKķiploku eļļa200 gbezpiedevu jogurts vai skābais krējums1 neliels gurķis1 TKmārrutki2 ķiploka daivas0.5 TKcukurs

Sagatavošana

1

Šai receptei vislabāk derēs jaunie kartupeļi vai speciāli cepšanai paredzētie kartupelīši ar miziņu, jo tad apkārt tie izcepsies patīkami kraukšķīgi. Pievieno sinepju sēklas, lai kartupeļiem būtu vēl papildu kraukšķis un pikantums, tāpat izteiktākai garršai var pievienot ķiploku sāli.

2

Kartupeļus nomazgā, nosusina, lai vieglāk apviļāt eļļā, un izklāj uz cepamās plāts vai ieber cepamtraukā. Apslaki ar olīveļļu, pārber sāli, sinepju sēklas, piparus un garšaugus. Cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz kartupeļi ir zeltaini, bet ne līdz galam izcepti.

3

Izņem kartupeļus no krāsns, apslaki ar ķiploku eļļu (olīveļļu sajauc ar smalki sakapātiem ķiplokiem vai izmanto gatavu ķiploku eļļu), pārber vēl sāli, ja prasās, un liek cepties jau 250 grādos uz 10 minūtēm, lai kartupeļi iegūst kraukšķīgu garoziņu.

4

Gatavo mērci. Bļodiņā sajauc jogurtu ar sarīvētu gurķi bez mizas, smalki sakapātu ķiploku, sāli, nedaudz cukuru un mārrutkiem. Mērce jāizmanto uzreiz, jo gurķi sāks sulot, tāpēc pagatavo to īsi pirms pasniegšanas.

5

Ceptos kartupeļus pasniedz siltus ar pagatavoto mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!