Foto: Shutterstock
Pusdienām un vakariņām - gardā lazanja ar dārzeņiem.
80Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
12 gab.lazanjas plāksnes PILDĪJUMAM:2 gab.puravi2 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKeļļa750 gtomāti2 gab.paprika250 gpuķkāposti vai brokoļi MĒRCEI:1 ĒKsviests2 ĒKmilti1 lpiens sāls kajenas pipari2 ĒKrīvēts siers

Sagatavošana

1

Mērce: sviestā apbrūnina miltus, pielej pienu, uzvāra, pieber sāli un piparus, turpina 5 minūtes karsēt uz mazas uguns.

2

Puravus un ķiplokus sasmalcina, apcep eļļā. Papriku sagriež gabaliņos, pievieno puraviem, sautē 5 minūtes. Tomātiem noņem mizu, sagriež gabalos, sajauc ar puraviem, ķiplokiem, papriku. Ziedkāpostu sadala rozetītēs, vāra 5 minūtes sālsūdenī, nolej, sajauc ar sautētajiem dārzeņiem.

3

Cepamā formā pamīšus kārto novārītas lazanjas plāksnes un dārzeņu sautējuma masu. Pārlej ar mērci, pārkaisa sieru. Cep 200*C 30 minūtes.

Lazanjas plāksnes pirms lietošanas 4 – 5 minūtes jānovāra lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim sāli un uzmanot, lai plāksnes nesalīp. Ūdenim var pievienot nedaudz eļļas. Kad plāksnes novārītas, tās strauji atdzesē zem auksta ūdens un izklāj uz dvieļa, lai apžūst.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!