Foto: Shutterstock
Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.
80Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 7
4 ĒKolīveļļa4 ĒKsviests1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas0.5 kgmalta gaļa1 gab.burkāns2 gab.lauru lapas2 gab.krustnagliņas1 TKtimiāns1 gab.liela bundža itāļu plūmju tomāti(bez mizas)1 gab.maza bundžiņa tomātu pastas lazanjas plāksnes0.25 tasesagriezti pētersīļi250 gricotta siers ( ja nav lieku biezpienu)300 gmocarella siers (esmu likusi arī parastu kāds ir mājās) rīvēts parmezana vai romano siers

Sagatavošana

1

Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu un ķiploku. Apcepina. Tad pievieno malto gaļu. Kad gaļa apcepusies pievieno burkānu, lauru lapas, krustnagliņas, timiānu un tomātus. Pieber sāli un piparus pēc garšas.

2

Uzliek vāku un uz mazas sutina pusotru stundu ik pa laikam apmaisot. Mērce būs palikusi biezāka, kam nepatīk tie maltas gaļas gabaliņi, var visu sablenderēt. Mums patīk ar visiem gabaliem. Tagad mērcei pievieno tomātu pastu, pagaršo vai neprasās vēl kāda garšviela un uz lēnas uguns pasutina vēl minūtes 15.

3

Uzvāra sālsūdenī lazanjas plāksnes. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz nokāš (tas lai neliptu).

4

Lielu cepamo trauku iesmērē ar sviestu, klāj lazanjas plāksnes, tad mērci, var vēl pa virsu uzlikt apceptas itāļu desiņas smalki sagrieztas.

5

Tad paber pētersīļus un atkal liek plāksnes, tad riccota sieru, tad mērci, mazliet mozarela sieru un pētersīļus. Visu atkārto no sākuma. Man sanāk kādas 3x visu to klāšanu atkārtot.

6

Virsējā kārta ir lazanjas plāksnes labi apkaisītas ar parmezana vai romano sieru.

7

Cep uz kādiem 180*C apmēram 30 minūtes vai kamēr lazanja ir iebrūna un mērce pa vidu burbuļo. Sanāk 7 lielas porcijas.

Iesūtīja: Stiba

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!