Foto: Shutterstock
Burvīgas, mīkstas, ažūras kā mežģīnes pankūkas, kuru noslēpums ir verdošā ūdenī iejaukta dzeramā soda. Pankūkas cepot, lai nevajadzētu pārāk daudz taukvielas, mīklai pievieno eļļu. Vēlams izvēlēties pēc garšas neitrālu un neuzmācīgu eļļu. Piemērotas būs dažādu riekstu eļļas, vīnogu kauliņu eļļa vai kāda cita pankūkām piemērotas garšas eļļa.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 glāzemilti1 ĒKcukurs šķipsnasāls1 ola1 glāzekefīrs0.5 glāzeverdošs ūdens0.5 TKdzeramā soda1 ĒKeļļa sviests (cepšanai)

Sagatavošana

1

Bļodā ieber miltus, pievieno cukuru un sāli, labi izmaisa. Vidū izveido bedrīti, iesit olu un ielej kefīru. Sākot maisīt no vidus, samaisa gludu mīklu.

2

Glāzē ielej verdošu ūdeni, kurā iemaisa sodu. Uzreiz ielej mīklā un izmaisa. Ļauj mīklai atpūsties 10 minūtes.

3

Ielej mīklā eļļu un izmaisa. Sakarsē pannu, apsmērē ar sviestu un cep pankūkas.

Pasniedz karstas ar medu vai ievārījumu, vai kļavu sīrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!