Foto: Vida Press
Svaigu garšu tik ierastajai vistai piešķirs laims – tā sula ir arī teju galvenā šīs receptes sastāvdaļa, kas padara vistas krūtiņu viegli lipīgu un iekaramelizē.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 nelielas vistas krūtiņas (ap 200 g) puse no laima1 ķiploka daiviņa1 TKgraudu sinepes1 ĒKmedus1 neliels gatavs mango4 ķirštomāti1 mazs sarkanais sīpols300 gkartupeļi

Sagatavošana

1

Pirms sāk gatavot, nepieciešams sagatavot vistas krūtiņas – tām jābūt viscaur vienmērīga biezuma un sānos iešķeltām.

2

Gaļu pirms cepšanas iemarinē, iesmērējot ar svaigi spiestu laima sulu, kas sajaukta ar smalcinātu ķiploka daiviņu.

3

Kad tas izdarīts, gatavo salsu. Gabaliņos sagriež mango, sasmalcina sarkano sīpolu, sagriež tomātus – visas šīs sastāvdaļas sajauc traukā un pa virsu uzrīvē smalki ne tikai laima miziņu, bet arī izspiež tā sulu. Sajauktajai masai ļauj nedaudz atpūsties – laima sula padarīs sīpolu mīkstāku.

4

Tikmēr uzvāra kartupeļus.

5

Kad daļa no ēdiena sagatavota, vistu izņem no marinādes un cep smagā pannā, pie kuras vista nepiedegs. Svarīgi, lai panna iepriekš būtu pietiekami uzsildīta. Vistu pannā cep no sākuma ar to pusīti, kurai nav ādas. To dara divas minūtes un tad apgriež otru pusi, kuru arī viegli apcep divas minūtes uz mērenas liesmas.

6

Nelielā trauciņā sajauc tējkaroti sinepju ar ēdamkaroti medus. Masu pārziež vistas krūtiņām no abām pusēm. Uz nelielas liesmas vistu no abām pusēm cep vēl četras minūtes, līdz tā ir viscaur izcepusies un "lipīga" no abām pusēm.

7

Kad vista gatava, to sagriež skaistos gabalos un "guldina" uz salsas, kas uz šķīvja pasniegta kopā ar kartupeļiem un salātlapu. Dekorēt var ar daiviņās sagrieztu atlikušo laima pusīti, ar kuras sulu ēšanas gaitā var apslacīt maltīti vēl eksotiskākai garšai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!