Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viens no skaistākajiem kārtainajiem desertiem, kas redzēts. Rabarberu želeja mijas ar vaniļas mērces želeju, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar saldo un nedaudz skābeno garšu.
90Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1.5 ĒKberamais želatīns300 mlrabarberu sula1.5 ĒKberamais želatīns500 gvaniļas mērce

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo rabarberu želeju. Nelielā bļodiņā ber pusotru ēdamkaroti želatīna un aplej ar remdenu ūdeni, nedaudz apmaisa un ļauj tam uzbriest trīs līdz piecas minūtes.

2

Kad želatīns uzbriedis, pielej dažas ēdamkarotes verdoša ūdens un to izšķīdina vienmērīgā masā. Pielej klāt vēl aptuveni 300 ml ūdens, šķidrumu nepārtraukti maisot, lai želatīns nesastingtu.

3

Tad lej klāt rabarberu sulu, kas pagatavota iepriekš, piemēram, iedvesmojoties no šīs receptes. Želeju samaisa un nelielu kārtiņu ielej deserta trauciņos, lai sastingtu. Tā kā pārmīšus tiks mainītas deserta kārtas, rabarberu želeju tur siltā vietā, lai tā nesastingtu.

4

Pēc tam gatavo vaniļas krēma kārtu. Želatīnu sagatavo tieši tāpat kā iepriekš, vienīgā atšķirība – uzbriedušajā želatīnā iemaisa četras ēdamkarotes verdoša ūdens un samaisa, līdz tas izšķīst.

5

Izšķīdušajam želatīnam pievieno vaniļas mērci, kārtīgi samaisot. Vaniļas mērci var pirkt jau gatavu, vai arī pagatavot pats, vadoties pēc šīs receptes. Vaniļas želeju ielej plānā kārtā deserta trauciņos virsū rabarberu želejai, un trauciņus liek atpakaļ ledusskapī, lai sastingst.

6

Kārtu veidošanu atkārto, līdz želejas beigušās. Pēc katras jaunas ielietās kārtas, deserta traukus liek ledusskapī.

7

Ilgstošajā procesā želejas var uzsildīt katliņā, lai lielajās bļodās tās nesastingst. Lai paātrinātu procesu, pirms kārtainā deserta gatavošanas, traukus, kuros tas tiks pildīts, vismaz stundu noturi ledusskapī.

Gatavos desertus var glabāt ledusskapī pat divas līdz trīs dienas. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!