Foto: Shutterstock
Burvīgas brokastu vai pēcpusdienas maizītes ar sieru un dillēm. Īpaši gardas, kamēr vēl siltas. Pasniedz ar sviestu. No dotā produktu daudzuma sanāks četras maizītes.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

70 gmilti70 gpilngraudu milti1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 ĒKcukurs45 gsiers (Krievijas vai Čedaras) šķipsnadilles (kapātas)120 mlpiens1 ĒKsviests (kausēts) šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Uz rupjās rīves sarīvē sieru un smalki sagriež dilles.

3

Iemaisa miltos sieru un dilles (daļu saglabā greznošanai), pēc tam ar cilājošām kustībām iemaisa pienu. Mīklu saveļ lodē.

4

Darba virsmu viegli apkaisa ar miltiem un uz tās liek mīklas lodi, viegli saplacina un radiāli sagriež četrās daļās, veidojoties trīsstūrveida maizītēm. Maizītes liek uz sagatavotās plāts, apsmērē ar kausētu sviestu un uzmaļ nedaudz melnos piparus, uzkaisa dilles.

5

Plāti liek karstā cepeškrāsnī un maizītes cep apmēram 15 minūtes, līdz tās zeltainas un, iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss. Maizītes mirkli atpūtina uz restītēm un pasniedz siltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!