Foto: mosfood
Šis neticami aromātiskais dzēriens sasildīs vēsajos rudens un ziemas vakaros. To var pievienot kafijai vai dažādām kūkām, kā arī izmantot gardu desertu receptēs.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlūdens1 glāzecukurs1 glāzebrūnais cukurs430 gķirbju biezenis6 kanēļa standziņas6 krustnagliņas2 vaniļas pākstis2 glāzesrums

Sagatavošana

1

Vidēja izmēra katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un uz vidējas uguns uzvāra. Pievieno ķirbju biezeni, kanēļa standziņas, krustnagliņas, vaniļu, visu viegli saputo un uzvāra.

2

Kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu un vāra aptuveni 30 minūtes, regulāri apmaisot.

3

Kamēr viss vārās, sagatavo nepieciešamās lietas liķiera nokāšanai. Šim nolūkam būs nepieciešams marles audums (aptuveni 30x30 cm), ar kuru pārklāj tīru katliņu. Sagatavoto topošā liķiera masu lej tieši uz marles un ļauj notecēt šķidrumam.

4

Izmantojot silikona lāpstiņu, var viegli izspiest ķirbju masu - lai izmantotu visu šķidrumu. Atlikušos biezumus var izmest, bet katliņā būs aptuveni 2 glāzes liķiera sagataves.

5

Katliņa saturam pievieno rumu un visu kārtīgi samaisa. Pārlej liķieri burciņā vai pudelē un atliek malā, ļaujot šķidrumam atdzist līdz istabas temperatūrai - aptuveni 1 stundu.

6

Trauku cieši aizver un glabā vēsā, tumšā vietā. Lai liķieris būtu vēl aromātiskāks, tam jāļauj vismaz pāris dienas ievilkties. Dzērienu var glabāt no divām dienām līdz pat trijiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!