Pēc saldējuma mašīnas iegādes kā pirmo recepti ar saldējuma mašīnu izmēģinājām klasisko plombīra saldējumu, tiesa, mēs pievienojām nedaudz svaigu ogu sulu no mellenēm un avenēm iegūtu, tāpēc arī tik maiga lillā krāsa. Bieži un daudz tādu neieēdīsi, (un tas taču tikai pluss) bet kopumā saldējums ļoti garšīgs.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlpiens500 mlsaldais krējums miza no puscitrona200 gcukurs8 gab.olu dzeltenumi50 mlsvaigi izspiesta aveņu un melleņu sula

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāra pienu, saldo krējumu, tiem pievieno citrona mizu, kā arī pusi no cukura. Vārīt nevajag, tikai uzvārīt. Tad noņem no uguns, izņem citrona mizu. Atsevišķā bļodiņā kārtīgi sakuļ olu dzeltenumus ar pārējo cukuru - gluži kā bērnībā uz sacensībām - kurš sakuls pēc iespējas gaišāku. Tad, nepārtraukti maisot, lej olu dzeltenumus klāt pienam, un turpinot maisīt, uzkarsē. (Te oriģinālajā receptē gan ir mistisks teikums - karsē līdz krēms netek nost no karotes, bet es tā arī netiku gudra - kā tas varētu notikt! Masa ir šķidra. Netecēt no karotes - cik tad bieza tā var kļūt? Īpaši, ja uzvārīt masu NEDRĪKST, jo klāt taču olu dzeltenumi!)

2

Pēc tam iegūto masu atdzesē (šajā brīdī var pievienot kādus 50 ml svaigu ogu sulas), vēl uz stundu ieliek ledusskapī, lai atdziest pilnībā, un tad lej iekšā saldējuma mašīnā.

Saldējuma mašīna jau nav obligāts nosacījums - var vienkārši likt traukā un saldētavā, tikai tad ir viens papildus punkts - ik pa laikam, kamēr saldējums sasalst, tas ir jāsamaisa, lai būtu krēmīgāks.
Kad saldējuma mašīna pēc pusstundas savu darbu beigusi - saldējumu sapilda traukā un ledusskapī iekšā. Vai arī ēd uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!