Foto: DELFI
Vasarīgs gardums, kas iederēsies gan uz Jāņu galda, gan citos godos!
70Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
TORTES PAMATNEI:175 gsviests250 gmandeles100 gmilti8 gab.olu baltumi250 gpūdercukurs šķipsnajūras sāls KRĒMAM:1 ltrekns saldais krējums500 gmaskarpones siers250 gpūdercukurs150 gkonjaks4 gab.vaniļas esence, pilieni4 gab.olu dzeltenumi1.5 kgzemenes

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mandeļu biskvītu. Sviestu izkausē, bet mandeles samaļ.

2

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un pusi no receptē norādītā pūdercukura. Visu saputo stingrās putās un, samazinot putošanas ātrumu, pievieno smalcinātās mandeles. Lēnām pielej izkausēto sviestu, atlikušo pūdercukuru un miltus, visu rūpīgi samaisa.

3

Pannā ieklāj cepampapīru, ko iesmērē ar sviestu un lej plānā kārtā (3-5 mm biezumā) daļu mīklas. Jo plānākas būs biskvīta ripas, jo gardāka būs torte! Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 150 grādos - cep aptuveni 20 minūtes, turklāt biskvītu noņem no cepampapīra, līdzko tas gatavs. Šādi izcep visas tortes biskvīta pamatnes.

4

Gatavo krēmu: olu dzeltenumus saputo ar pusi no receptē norādītā pūdercukura. Vienmērīgi samaisa ar mascarpone sieru, pievieno konjaku.

5

Saldo krējumu saputo ar atlikušo pūdercukuru, pievieno vaniļas esenci. Putukrējumā iecilā olu dzeltenumu un mascarpone krēmu.

6

Ķeras pie tortes veidošanas: ņem mandeļu biskvīta kārtu, pārziež ar krēmu, kuram virsū kārto sagrieztas zemenes. Pāri liek nākamo biskvītu, kuru atkal pārsmērē ar krēmu un rotā ar zemenēm.

7

Tortes virspusi dekorē ar atlikušo krēmu un rotā ar mandeļu skaidiņām un svaigām zemenēm.

8

Ļauj tortei vismaz četras stundas atdzist un garšām savilkties.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!