Foto: Shutterstock
Kēksiņu formiņās var pagatavot ne tikai kēksiņus. Ļoti pievilcīgi izskatīsies mazas ķiršu kūciņas, groziņi ar ķiršu pildījumu. Šai kūciņai vari izmantot gan svaigas, gan saldētas, gan kompota ogas. Ja izmanto kompota ogas, samazini cukura daudzumu.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gtrauslā smilšu mīkla400 gķirši100 gmellenes (vai citas ogas)50 gcukurs1 ĒKkapātas piparmētras1 ola sviests formiņu iesmērēšanai1 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220ºC. Pagatavo trauslo smilšu mīklu, plāni izrullē. Ar atbilstoša lieluma šķīvīša un naža palīdzību izgriež apļus, kas piemēroti kēksiņu pamatnei, bet no taisnstūra strēmelēm veido groziņa sienas. Ietauko kēksiņu formiņas un izklāj ar mīklu, veidojot groziņus. Daļu mīklas rezervē kūciņu greznošanai, veidojot pinumus un citus rakstus. Ar dakšiņu sabaksta groziņa pamatni.

2

Sakapā piparmētras. Ķiršiem iztīra kauliņus, uzber cukuru, pievieno piparmētras un izmaisa. Liek ar karoti ogas sagatavotajos groziņos, pa virsu uzkaisa mellenes.

3

Dažādos veidos izrotā groziņus ar rezervēto mīklu. Ar atbilstoša lieluma šķīvīša palīdzību izgriež no mīklas apļus, kas derīgi kēksiņa formiņas augšpusei. Sagriež šaurās strēmelēs un izveido pinumu vai veido lapiņas, vai citus ornamentus. Ar sakultu olu apsmērē mīklas virspusi. Liek groziņus karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, pēc tam karstumu noregulē uz 180ºC un cep kūciņas gatavas, apmēram 20 minūtes.

4

Kad kūciņas atdzisušas, tās apkaisa ar pūdercukuru, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!