Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
125 gsviests (ist. temp.)250 gMuskovado cukurs300 gmilti1 TKsoda šķipsnasāls2 olas4 ĒKpiens1 ĒKcitronu sula1 TKvaniļas ekstrakts4 banāni (samīcīti)100 gvalrieksti GLAZŪRAI:6 ĒKpūdercukurs1 ĒKūdens PIEDERUMI:12 mazās maizes formas (piemēram, vienreizējās alumīnija vai stingra kartona) konditorejas tūta

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Sviestu un gaiši brūno cukuru ieliek bļodā un sakuļ, līdz abas sastāvdaļas kārtīgi sajauktas. Piesijā klāt miltus, sodu un sāli.

3

Citā traukā sakuļ olas, pienu, citronu sulu un vaniļas ekstraktu. Pēc tam šķidrumu lej klāt miltu masai. Visu kārtīgi samaisa.

4

Kad tas izdarīts, mīklai pievieno samīcītos banānus un aptuveni trešo daļu no visiem nepieciešamajiem valriekstiem, kas pirms tam raupji sakapāti.

5

Mīklu izdala starp 12 formiņām, kas uzliktas uz cepeškrāsns pannas. Pa virsu uzkaisa atlikušos valriekstus.

6

Saldos banānu kukulīšus liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un to virsma ir stingra.

7

Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

8

Gatavo glazūru – pūdercukuru sajauc ar ēdamkaroti auksta ūdens un kārtīgi samaisa. Ja iegūta pietiekami "piloša" cukura glazūras konsistence, to pilda konditorijas tūtā. Bet, ja glazūru gribas šķidrāku, pievieno tai vēl nedaudz ūdens.

9

Ar glazūru piepildītajai tūtai nogriež ar šķērēm galiņu un uzklāj to virsū banānmaizes kukulīšiem.

10

Glazūrai ļauj sastingt.

Pēc tam banānmaizes kukulīšus saiņo caurspīdīgos celofāna maisiņos, kurus apsien ar skaistu lentīti. Tos var iegādāties konditorejas preču veikalos.

Banānmaizes var uzglabāt 5-7 dienas, vēsā un tumšā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!