Foto: Shutterstock
Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.5 kggurķi4 gab.ķiploku daiviņas dilles upeņu lapas3 lūdens4 ĒKvārāmā sāls2.5 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sameklē burku, visforšāk, ja kaut kur mētājas 5 - litrīga senos laikos tādās pārdevās tomātu - gurķu maisījums, šitā foršā tāpēc, ka visiem labi roka ielien tai burkā.

2

Es parasti pērku 2 - 2,5 kg gurķīšus, bet var mazāk, tad jau redzēs, cik noēdat. Nomazgā gurķus un diļļu maisījumu ( ja nopirki tādu).

3

Sagriez gabalos kādas 3-4 daiviņas ķiploka, tagad krāmē burkā iekšā, apakšā iemet dilles ar ko nu maisījumā ideāli, ja upeņu lapas, tas tas labākais no komponentiem, mazliet no ķiplokiem.

4

Smuki liec gurķus, centies stāvus, vairāk saies, kad pirmā kārta salikta, tad akal uzmet to maisījumu, tad vēl liec , ja ir - tos gurķus vēl, talāk jau kā pagadās krāmē, un pašās beigās akal uzmet pārpalikumus no maisījuma.

5

Paralēli šitai darbībai bija jāuzliek vārīties ūdens marinādei, es ņemu 3 l katliņu un pilnu līdz malām ar ūdeni. Kad sāk vārīties ieberu 4 ĒK ar vārāmo rupjo sāli ( pat mazliet kaudzīte iznāk), un 2 pilnas karotes cukura ( nu ar ar baigo kaudzi, jo citreiz ieberu 3 bez kaudzes), vairāk neko, slēdzu ārā, un šitādu pašu vārošu ar smeļamo karoti leju gurķiem virsū, ja šovakar šitā uzliesi, tad rīt no rīta gurķi gatavi, rīt pa dienas vidu būs jau jāliek tā burka ledusskapī, lai tālāk neskābst, nu tad dienās 2 izēdīsiet un varat skābēt akal pa jaunam.

6

Pieļauju, ka varbūt sāls kādreiz būs par daudz, es nezinu, no kā tas atkarīgs, bet citreiz ir mazliet par sāļu, bet, akal, kad pieliek par maz - tad tādi bez garšas. Nu to jau piešaujas.


Iesūtīja:
bum-bum

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!