Foto: Vida Press
Mencas kotletes ar kartupeļu stienīšiem ir variācija par angļu virtuves "fish and chips". Karijs klasiskajam garšu salikumam piešķir nedaudz eksotisku noti.
55Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.kartupeļi400 gmencas gaļa, samalta saujalociņi200 mlkviešu milti2 gab.olas1 gab.TUC cepumu paciņa250 gzaļie zirnīši, saldēti50 mldārzeņu buljons pēc garšaskarija pulveris saldēti frī kartupeļi eļļa, cepšanai pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti1 gab.citrons

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās, novāra, nokāš un sastampā. Lociņus sasmalcina. Olas sakuļ. Cepumus sadrupina. Miltus ieber bļodiņā.

2

Kartupeļiem pievieno mencas malto gaļu, kariju*, lociņus, sāli, piparus un sajauc viendabīgā masā. Formē kotletes, apviļā tās miltos, olā, cepumu drumstalās un liek ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm, kamēr gatavojas zirņu biezenis.

3

Sakarsē cepeškrāsni un gatavo kartupeļus, sekojot norādēm uz iepakojuma.

4

Zirņus pārlej ar biljonu un vāra, līdz tie ir gatavi, tad nokāš lieko šķidrumu, pievieno sāli, piparus un nedaudz sastampā.

5

Pannā sakarsē eļļu un apcep mencas kotletes no abām pusēm, līdz tās ir zeltainas.

Kotletes pasniedz ar kartupeļu stienīšiem, zirņu biezeni un citrona šķēlīti.

* Vari izmantot arī karija pastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!