Foto: Shutterstock
Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmiežu putraimi600 mlvistas buljons120 mlsaldais krējums400 gmaskarpone1 gab.sīpols, sasmalcināts100 gcietais siers50 mlsausais baltvīns100 gsviests2 ĒKolīveļla1 TKtimiāns pēc garšassāls pēc garšascukurs

Sagatavošana

1

Iepriekšējā dienā miežus pārlej ar ūdeni un ļauj tiem pa nakti izmirkt. Nākamājā dienā ūdeni nokāš un putraimus noskalo.

2

Uzkarsē buljonu. Sviestā un olīveļā apcep sīpolus.

3

Ber dziļā pannā vai katlā nokāstos miežus un maisot karsē uz vidējas liesmas.

4

Pēc piecām minūtēm pievieno divus kausiņus karstā buljona, baltvīnu* un, pa laikam apmaisot, karsē, līdz viss šķidrums uzsūcies miežos

5

Tad pielej nākamos divus kausiņus un karsē. Šo procesu atkārto, līdz viss buljons izmantots.

6

Lej klāt saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj lielākajai daļai iesūkties putraimos. Tad pievieno maskarpones sieru, cukuru, sāli un timiāna lapiņas, samaisa un pagaršo, vai garšvielu daudzums ir pieņemams.

7

Kad ideālā garša atrasta, vēl nedaudz pakarsē, pievieno sarīvētu sieru un izslēdz uguni. Pārklāj trauku ar vāku un ļauj vēl piecas minūtes izsilt.

*Vīnu var nepievienot vai aizstāt to ar ābolu, vīnogu vai citu skābenu sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!