10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
200 mlūdens20 gpiparmētras2 laimi20 gželatīns40 gcukurs300 mlpiens2 olas2 TKmilti60 gcukurs15 gvaniļas cukurs
Sagatavošana
1
Vispirms gatavo "Mohito" putas: katlā uzvāra ūdeni, pievieno piparmētras un vāra uz lēnas uguns 2 – 3 minūtes, pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Pievieno laima sulu un uzbriedinātu želatīnu. Kad tas sāk sabiezēt - sāk putot gaisīgās putās un visu atdzesē.
3
Lai pagatavotu vaniļas mērci, katlā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru, olas atdala no baltumiem.
4
Dzeltenumus saputo ar cukuru un pievieno miltus. Saputotās olas pievieno pienam un visu maisa, kamēr mērce sāk biezēt.
5
Vaniļas mērci atdzesē un liek deserta traukā, pa virsu kārto Mohito putas. Dekorē ar piparmētras lapiņu un laima sukādēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit