Foto: DELFI
Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!
70Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 olu baltumi150 gpūdercukurs PILDĪJUMAM:300 gsvaigais siers2 ĒKpūdercukurs2 rabarberu kāti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 110 grādiem. Divas cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru un noliek malā.

2

Lielā bļodā liek olu baltumus un saputo ar mikseri stingrās putās. Pēc tam pievieno pusi no meringiem nepieciešamā pūdercukura un kārtīgi sakuļ ar mikseri.

3

Pēc tam olbaltumu masā iemaisa ar karoti pārējo nepieciešamo pūdercukuru.

4

Olbaltumu un cukura masu iepilda konditorejas tūtā ar vienkāršu uzgali (vai bez), un spiež uz cepamā papīra, kas izklāts uz cepamās pannas, aptuveni 30 lielus cepumus, kas ir 4cm diametrā, atstājot nelielu snīpīti. Procesu atkārto vēlreiz, sagatavojot vēl 30 meringu pusītes uz otras cepamās pannas.

5

Cepamās pannas liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu, līdz tās no ārpuses kļuvušas kraukšķīgas un var redzēt norasojušu cukuru.

6

Kad gatavas, cepamās pannas izņem no cepeškrāsns un ļauj meringiem atdzist.
Tikmēr gatavo pildījumu. Ņem svaigo sieru, liek lielā bļodā un ar mikseri nedaudz uzputo, lai tas kļūtu gaisīgs, procesā pievienojot arī nepieciešamo daudzumu pūdercukura.

7

Svaigo sieru puto aptuveni vienu līdz divas minūtes. Pēc tam masā iemaisa iekšā nomizotu rabarberu kubiņus, kas iepriekš sīki sagriezti.

8

Tā kā mazie meringi atdziest ļoti ātri, tos var sākt pildīt, tiklīdz pagatavota svaigā siera un rabarberu masa.

9

Pildījumu vienas tējkarotes ar lielu kaudzīti lielumā liek uz vienas no meringu buču pusītēm, otru viegli uzspiežot pa virsu pildījumam.

Meringi maigi kusīs mutē, svaigais siers piešķirs krēmīgu garšu, bet rabarbers ar savu nelielo skābumu patīkami atsvaidzinās un radīs mazu garšu eksploziju mutē. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!