Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 olas100 mlpiens sāls malti baltie pipari naža galssviests100 gkūpināts lasis2 šķēlesgrauzdiņi

Sagatavošana

1

Olas iesit bļodā, pārlej ar pienu un pievieno sāli un piparus. Masu sakuļ, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

2

Nelielā pannā izkausē sviestu – to dara uz mazas uguns, lai sviests nepārkarst.

3

Pannā ielej olu masu un ļauj tai gatavoties 20-30 sekundes nemaisot. Pēc tam ar koka lāpstiņu olu masu no ārmalām sabīda uz iekšu – svarīgi ir olas nepārmaisīt, lai kultenis veidotos gaisīgs.

4

Kulteni viegli apmaisa, turpinot cept, līdz olu masa ir gatava.

5

Pannu noņem no plīts un atstāj, lai kultenis pabeidz gatavoties karstuma tvaikos.

6

Kultenī iemaisa kūpināta laša gabaliņus. To pasniedz, liekot uz grauzdiņa, kas apsmērēts ar sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!